Försäkra sina hundar

Det är mycket viktigt att alltid försäkra sin hund medan den fortfarande är ung. Om man väntar tills den blir äldre är det ofta mycket dyrare att försäkra den och i vissa fall kan det vara mycket svårt att hitta ett försäkringsbolag som är villig att försäkra en hund som är mer än 6 år gammal.  Om man kan hitta en försäkring för en hund som är över 6 år så är det oftast en seniorförsäkring som kostar mer än en vanlig försäkring.

Att försäkra sin hund är extra viktigt om man har en stor hund såsom t.ex. en grand danios, boxer eller mastiff.  Detta beror på att dessa hundar har anlag great-danes-kan-vara-dyra-att-forsakrasom gör att de oftast drabbas av en rad olika sjukdomar som kan kräva mycket dyr. Om du äger en av dessa raser rekommenderar jag att du tecknar både en vanlig hundförsäkring och en extra tilläggsförsäkring för som täcker den medicin som din hund kan behöva i framtiden. Om din hund t.ex. drabbas av en ledsjukdom (såsom är vanligt hos dessa raser) så kan de behöva dyr medicin resten av sina liv för att inte lida.

Dessa raser är ofta relativt dyra att försäkra. Detta beror på att de har relativt korta liv och att vissa sjukdomar såsom ledproblem är mycket vanliga. Att det är dyrt att försäkra en viss ras innebär dock inte att man inte kan tjäna mycket pengar på att jämföra hundförsäkringar online innan du tecknar en.  Du skall alltid jämföra så många försäkringar som möjligt innan du tecknar en försäkring. Det lättaste sättet att göra det är genom att använda en webbsida som låter dig jämföra hundförsäkringar på ett enkelt sätt.  Det finns ett flertal webbsidor som låter dig göra det.

Det är mycket viktig att inte stirra dig blind på pris utan man måste också beakta vad man får för sina pengar.  En billig försäkring är en som ger en mycket för pengarna, inte en som kostar så lite som möjligt.